همایش ستاد احیای دریاچه ارومیه

همایش ستاد احیای دریاچه ارومیه

همایش توجیه و هماهنگی طرحهای مصرف بهینه آب کشاورزی و طرحهای احیای دریاچه ارومیه با حضورکشاورزان، صاحبان چاههای کشاورزی و اعضای شوراهای اسلامی 39 روستای بخش صوفیان وجمعی از مسولین استانی،شهرستان شبستر دربخشداری صوفیان برگزارشد.
درابتدای جلسه رحیم سعدی بخشدار صوفیان با اشاره به وجود کمبودآب شرب و کشاورزی در این بخش گفت در حال حاضر به بیش از 10 ده روستای این بخش با تانگر سیار آبرسانی میشود که اهالی این روستاها را با مشکل اساسی مواجه کرده است
وی از فروش غیرمجازو بدون نظارت آب بصورت سیاراز چاههای منطقه توسط افراد سود جو و فرصت طلب انتقاد کرد و گفت متولیان آب بایدبا متخلفین برخورد قانونی بعمل آورند
سعدی از ترویج خوب کاشت پسته برای مقابله با کم آبی در باغات بخش صوفیان از متولیان و پسته کاران این بخش تشکرکرده خواستار ایجاد فاضلاب در شهرهای دور دریاچه ارومیه و بازگرنداندن مجددآب تصفیه شده به چرخه کشاورزی شد
بخشدار صوفیان با اشاره به مصرف بی رویه آب کشاورزی دربرخی مناطق بخش صوفیان گفت: در گذشته عمق سطح آبهای زیر زمینی منطقه 40-30 متر بود اما اکنون به 300-200 متر رسیده است اما با این وجود بطور مثال درمنطقه رودقات پرت آب زیاد است و باید از مصرف بی رویه آب جلوگیری کرد و روشهای بهره برداری بهینه از آب را جایگزین روشهای سنتی کنیم. 

عطااله هاشمی رئیس نظام صنفی کشاورزی استان و دبیرانجمن نجات دریاچه ارومیه نیز با تقدیر از رئیس جمهور برای در اولویت قراردادن طرحهای احیای دریاچه ارومیه گفت: دکتر روحانی به وعده انتخاباتی خود عمل نمود و در اولین جلسه هیئت دولت مصوباتی برای احیای دریاچه ارومیه داشت و دکتر کلانتری را مامور نجات دریاچه ارومیه کرد و اعتبارات ویژه ای را هم به این امر اختصاص داد.
وی گفت: خوشبختانه مسولین به مشکل کم آبی واقف هستند و تمام عزم خود را برای صرفه جویی در مصرف آب بکارگرفته اند.
مهندس حسن زاده رئیس کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه استان نیز دراین جلسه به تشریح دیدگاهها و برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد وگفت: برنامه های گسترده ای توسط دستگاههای مختلف تدارک دیده شده است و از طریق ستاد در برنامه ها هماهنگی ایجاد می شود، مهمترین مسئله در اجرای برنامه های احیا مشارکت وهمراهی مردم است چرا که بدون مشارکت مردم احیاء وجود ندارد.
وی با اشاره به ضرورت صرفه جویی درمصرف آب کشاورزی گفت: ما ناچار هستیم که مصرف آب را کاهش دهیم زیرا بحران آب جدی است. همه ما در بحران آب سهیم هستیم و ما امروز باید تصمیم بگیریم که چکار باید بکنیم. بنابر اعلام دکتر جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی احیای دریاچه ارومیه اولویت اول استان است و همه دستگاهها و مردم باید دراین امر سهیم باشند و مسولین را کمک کنند.
فتحی مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر نیز با اشاره به اینکه از گذشته مصرف بی رویه آب وجود داشته که امروز به این وضع رسیده ایم اما نباید این موضوع باعث نگرانی ما شود زیرا که برنامه هایی تدوین شده است وبا اجرای برنامه های مذکور هم می توانیم تولید کشاورزی را ادامه دهیم وهم آب اضافی را روانه دریاچه کنیم. کاشت محصولات کم آب بجای محصولات با نیاز آبی زیاد و کاشت درختان پسته بجای درختان با مصرف آب زیاد از برنامه های جهادکشاورزی است که می توان هم درآمد کشاورزان را حفظ کرد و هم آب کمتری مصرف نمود.
مدیرجهادکشاورزی شبستر گفت: با اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار وکم فشار و آبیاری قطره ای می توانیم به مصرف بهینه آب درکشاورزی دست یابیم.وی گفت در شهر صوفیان بالای 1200 هکتار آماده اجرای آبیاری کم فشار میباشد
فتحی افزود برای یک هکتار آبیاری قطره ای / جهاد کشاورزی 5/6 شش و نیم میلیون تومان کمک بلاعوض میکند
مشاور مدیرعامل آب منطقه ای استان در امور مشارکت های مردمی ، با اشاره به تاکید مقام معظّم رهبری به ضرورت نقش مردم در اقتصاد مقاومتی ، خواستار نقش آفرینی و حضور فعال کشاورزان ، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها در احیای دریاچه ارومیه و استفاده بهینه از منابع آبی شد.
مهندس پاک نیا افزود بر اساس آموزه های دینی و در راستای وظیفه ملّی ما موظّف به حفظ منابع عمومی از جمله آب و خاک هستیم که این امر در گرو اصلاح الگوی مصرف و استفاده از روش های بهینه آبیاری می باشد . 
مهندس اقدسی از امر آب استان نیز در این نشست از عزم جدّی شرکت آب منطقه ای در جهت نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی استان خبر داد.
جلالی رئیس شورای اسلامی شهرستان شبستر به مشکل صدور سند اراضی و باغات کشاورزی را خلاء در قانون عنوان کرد و خواستار تمدید وامهای کشاورزان آسیب دیده ناشی از تگرک و سرمای سالجاری همچنین بیمه کشاورزان با تسهیلات بهتر شدند
قنبری دبیر خانه کشاورزان استان و عضو شورای فرهنگی اجتماعی دریاچه ارومیهبه تشریح مشکلات عدیده منابع و مصارف آب کشاورزی پرداخت و اظهار داشت با توجه به مصرف بیش از 70% آب تجدید پذیر در بخش صوفیان آینده کشاورزان و معیشعت و اشتغال آنان با خطر جدی مواجه خواهد شد
وی وظیفه مسئولین در ساماندهی و نظارت و حفاظت از آب این بخش را بسیار با اهمیت عنوان کرد



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







موضوعات مرتبط: روستا
[ یک شنبه 21 دی 1393 ] [ 10:21 ] [ نویسنده ]
[ ]